Täyteainehoidot

Täyteaineet (hyaluronihappo)

Mitä täyteaineet ovat?

Täyteaineilla pystytään korjaamaan olemassa olevia juonteita ja ryppyjä, toisinaan pystytään myös häivyttämään arpia ja muita ongelmakohtia. Täyteaineella saadaan myös muotoiltua kokonaisia alueita, kuten huulia, leukaa, nenää ja esimerkiksi kyynelurien kuoppaisuutta. Hyaluronihappo on ihossa luonnostaan esiintyvä biohajoava aine. Hyaluronihapolla pystytään täyttämisen lisäksi kosteuttamaan haluttuja alueita. Hyaluronihappopohjaiset täyteainehoidot ovat yleistyvä ilmiö esteettisellä alalla, sillä ne ovat turvallisia, nopeita ja näistä saa tuloksia heti näkyville. Hyaluronihappoa käytetään myös tehokkaana kosteuttajana iholla.

Millainen täyteaineella toteutettava toimenpide on?

Täyteaineella toteutettavat toimenpiteet ovat lähes kivuttomia. Huulten täyteainehoito voi tuottaa kipua, mutta asiakkaalle annetaan aina voidepuudutus, mikäli hän näin toivoo. Käsitellylle alueelle voi ilmaantua hetkittäistä turvotusta ja punoitusta. Usein nämä väistyvät muutamassa päivässä, mutta lopullinen parantuminen voi viedä jopa 4 viikkoa. Tästä syystä on hyvä odottaa 2–4 viikkoa ennen seuraavaa täyteainekäsittelyä.

Mitä eroa on erilaisilla täyteaineilla?

Hyaluronihappopohjaisten täyteaineiden lisäksi on olemassa muitakin täyteaineita. Tällaisia ovat usein silikoni ja kalsiumpohjaiset täyteaineet. Hyaluronihappo täyteaineet ovat kuitenkin luotettava vaihtoehto sen biohajoavan ominaisuuden vuoksi. Tuotteita on markkinoilla kevyistä ja kosteuttavista tuotteista aina reilummin täyttäviin tuotteisiin. Kevyempiä tuotteita kuuluu käyttää pinnallisemmille alueille, kuten huulet kun taas paksumpia tuotteita käytetään syvemmissä kudoksissa.

Onko täyteainehoitojen tulokset pysyviä?

Toisin kuin monille muille täyteaineille, hyaluronihapolle on olemassa vasta-aine hyaluronidaasi. Hyaluronidaasilla saadaan sulatettua hyaluronihappoa pois. Kaikissa pientoimenpiteissä on riskinsä, myös täyteainehoidoissa. Tästä syystä on äärimmäisen tärkeää, että hätätilanteen sattuessa tuote saadaan myös sulatettua pois. Joskus voi tulla vastaan epätoivottuja tuloksia, tällöin hyluronidaasilla saadaan

Huulten täyttö ja muotoilu

Toimenpiteessä täyteainetta injektoidaan suunnitellusti huuliin ja huulirajaan. Näin saadaan korjattua mahdollista epäsymmetriaa ja samalla huulten koko kasvaa ja huuliraja korostuu.

Toimenpide toteutetaan asiakkaan toiveiden ja tekijän ammatillisen näkemyksen mukaan. Suomen suosituimpien pistostyylien joukkoon on rantautunut Russian Lips -tyyli. Russian Lips -tyylillä saadaan kauniisti korostettua amorinkaarta ja tuotua näyttävästi, mutta luonnollisesti huulta esille. Russian Lips- muotoilulla saadaan huulen pinta-alaa nostettua ja tämän avulla päästään pienillä täyteainemäärillä näyttävänkin lopputuloksen. Jokainen täyteainehoitajamme on kouluttautunut useilla koulutuksilla ja pystyy näin ollen toteuttamaan turvallisesti, mutta kauniisti Russian Lips huulet. Tämä tyyli sopii kaikille!

Leuan muotoilu täyteaineella

Täyteaineella muotoillaan leukan kärkeä. Palvelulla pystytään korjaamaan epäsymmetriaa. Leuan täyteainehoidolla voidaan saada kasvoihin linjakkuutta. Toiset toivovat kasvoihin maskuliinisuutta, kun taas toiset feminiinisyyttä, molempia saadaan korostettua leuan täyteainehoidoilla.

Hoidon kulku

Täyteainehoidon alussa pistoshoitajasi kysyy toiveesi ja odotuksesi hoidon suhteen. Tämän jälkeen hän kertoo, kuinka pystyy auttamaan ja käydään toimenpidettä yhdessä läpi.

Toimenpiteen alkaessa hoidettava alue puhdistetaan ja täyteainetta injektoidaan haluttuun kohtaan. Lisäksi voidaan tehdä asiakkaantoiveesta voidepuudutus ennen pistoa. Ihoa rikottaessa on aina mahdollista, että pistoskohtien alueelle muodostuu verenpurkaumia ja turvotusta. Kylmää voi pitää alueella mustelmariskin vähentämiseksi. Mustelmariskin vuoksi hoitoa ei kannata ajoittaa esimerkiksi juuri ennen tärkeää tapaamista. Turvotusta ja mustelmia voidaan vähentää kylmähauteella.

Hoidon päätteeksi injektiohoitajan kanssa käydään yhdessä läpi jälkihoito-ohjeet.

Toimenpide ei ole mahdollinen mikäli:

 • Olet raskaana tai imetät
 • Yleinen huono terveydentila
 • Tulehdus hoitoalueella
 • Lääkeaineallergiat (tavallista suurempi herkkyys allergisoitua lääkeaineille)
 • Aktiivinen herpes on este toimenpiteelle, mikäli sinulla on herpestaipumusta suosittelemme hakemaan estolääkityksen apteekista ennen toimenpidettä
 • Sinulla on ollut viimeisen 6 kk aikana käytössä isotretinoiinikuuri

Hoitoon valmistuminen

Täyteainehoito ei vaadi asiakkaalta erityistä valmistautumista, mutta mustelmariskiä voi minimoida alla mainituilla asioilla:
 • Tulehduskipulääkkeet tauolle 2-3 päivää ennen hoitoa
 • Omega3 ja kalanmaksaöljyvalmisteet tauolle 14 päivää ennen hoitoa
 • Tupakointia ja alkoholia vältettävä juuri ennen hoitoa

Jälkihoito

On hyvä muistaa että täyteainehoidon jälkeen on normaalia että hoidettulla alueella ilmenee turvotusta ja mustelmia.

Muutama asia joilla turvotusta voi hillitä.

 • Kylmää turvotukseen
 • Hoidetun alueen ylimääräinen koskettelun välttäminen
 • Kuusi tuntia meikittä
 • Ei tulehduskipulääkkeitä/aspiriinia muutamaan päivään
 • Ei saunomista, hikiurheilua tai alkoholia kahteen päivään
 • Ei laitehoitoja kahteen viikkoon
 • Ei solariumia kahteen viikkoon
 • Iho suojataan auringolta kahden viikon ajan hoidon jälkeen